onsdag den 25. april 2012

Køerne kom ud og Laura oplevede en Øko-gård


Søndag d. 22 april var Øko-dag og vi (læs: jeg) havde bestemt os for at vise Laura en bondegård. 
Vi tog til Silkeborg, da de 2 gårde på Djursland, som er de eneste i Østjylland, havde advaret om, at der kom så mange, at man var i fare for ikke rigtig at få noget ud af det.
Gården i Silkeborg var fin, men jeg kunne godt have tænkt mig nogle flere dyr end køerne, kalvene og den lille staldkat, så næste år tager vi et sted hen, hvor Laura kan få en lille tur på en pony og evt. se en gris :)


Der var rigtig mange mennesker på gården, men der var masser af plads, så det gik uden de store problemer. Køen gennem stalden var dog lidt lang, så det var godt at den lille søde staldkat kom forbi og sagde hej, så Laura ikke kedede sig. 
Vi stod dog ikke i forreste geled, da køerne blev lukket ud, men i og med at jorden var meget blød lige der, hvor de kom ud, dansede de først længere ude på marken, så vi fik deres sjove dans at se - det hjalp også på udsynet, at Laura sad høj til vejrs på sin fars skuldre. 
Laura var med gennem hele stalden og fik set 2 små kalve, der kun var 30 timer gamle. 
Dagens ord må helt klart være "muuuhh".. Laura sagde det i hvert fald rigtig mange gange :)


Der var en stillet en fin legeplads op, men den var mest for børn over 2, så Laura sad pænt i sin klapvogn og spiste sine rugbrødsmadder, ostehaps og agurkestykker. Hun fik også smagt en økologisk pære/banan yoghurt ( ikke et hit ) og drukket en masse økologisk mælk - tak til Arla for smagsprøver. 


Efter frokosten og inden vi vendte næste hjemad, var vi inde i maskinhallen og kigge. Der var store halmballer, man kunne sidde på, mens man kiggede på nogle halvstore kalve. Der var også store traktorer man kunne komme ind i. De var dog lidt for store til Laura, så vi fandt en "lille" have-traktor som hun fik lov til at sidde på - DÉT var et hit for den unge dame, og hun var svær at få ned derfra igen.


Selv Bo synes det var en hyggelig dag på bondegården - omend lugten af ko, var en man lige skulle vænne sig lidt til.


Øko-dag var smadderhyggelig og er helt sikkert noget, vi gentager igen næste år!
/Pigen bag kameraet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar